15 Temmuz 2021

Endüstri 4.0’ın Öncülüğünde Dijital İkiz Teknolojisi

İlk olarak NASA’nın danışmanlık görevini üstlenen Dr. Michael Grieves tarafından 2002’de ortaya atılan bir kavram olan Dijital İkiz kavramı, canlı veya cansız bir nesne, ürün, süreç veya kişi gibi fiziksel bir varlığın elektronik bir kopyasıdır. Diğer bir deyişle sanal bir modelidir. Ürünün fiziksel olarak yapılmadan dijital ortamda kopyasının oluşturulmasına dayanan bu teknoloji, Endüstri 4.0 vizyonunun bir yansıması olarak görülebilir.

18 Mayıs 2021

Gizlilik Tabanlı Sözleşmeleri Destekleyen Yepyeni Bir Girişim: ARPA

Blokzincirlerin ortaya çıkışındaki en önemli etkenlerden biri de Smart Contract adı verilen akıllı kontratlardır. Akıllı kontratlar, blokzincir üzerinde iki dijital kimlik sahibinin arasında gerçekleşen anlaşmadır ve o blokzincir üzerinde kayıtlı kalır.

12 Nisan 2021

Her Gün Bir Yudum Kahvenin Yanına Biryudumkitap

Kitap severler için geliştirilen Biryudumkitap uygulaması, kullanıcılarının e-posta kutularına her sabah roman ve hikaye pasajları gönderen bir sosyal girişim projesidir.

10 Şubat 2021

Hedefe Giden Yolda İlk Destekçilerimiz: Melek Yatırımcılar

Bu yazımızda, geçtiğimiz on yıl içerisinde hayatımıza giren ve bir süredir de fazlasıyla popüler olan start-up kavramının beraberinde getirdiği melek yatırımcılara yer veriyoruz. Özgün bir fikre sahip olup bunu hayata geçirmek için maddi desteğe ihtiyaç duyan girişimcilere çözüm sunan melek yatırımcılar kimlermiş tanıyalım.

10 Aralık 2020

Yakın Geleceğin Meslekleri

Dünyamız teknolojik gelişmelerle beraber her gün yeniden şekilleniyor, bu gelişmeler de beraberinde yeni iş kolları ve istihdam fırsatlarını getiriyor.

25 Nisan 2020

Geleceğin Popüler Mesleklerini Yakından Tanıyalım

Yapay Zeka Mühendisliği: Makineleri insan beyniymiş gibi tasarlayan ve oluşturan, makine öğrenme algoritmalarını geliştiren meslek dalıdır. Yapay zeka mühendisleri, yapay zeka modellerini test eder ve çalıştırır. Önümüzdeki dönemlerde sıkça duyacağımız ve hayatımızın birçok alanında bize yardımcı olacak makinelerin geliştirilmesinde önemli rol oynayacak bir meslek olacak.

25 Nisan 2020

Peak’ten Sonra Zynga’nın Radarına Takılan Yerli Oyun Şirketi: Rollic Games

Peak Games’i rekor rakamla satın alan global oyun şirketi Zynga, Ekim ayının başında yeni hamlesiyle Rollic Games’i bünyesine kattı. Zynga, Rollic’in %80’ini 180 milyon dolara satın aldı.

25 Nisan 2020

Türkiye’nin İlk Unicorn Şirketi : Peak Games

Türkiye’nin en önemli oyun firmaları arasında olan Peak Games, Sidar Şahin tarafından 2010 yılında kuruldu. Peak’in, Facebook’a yaptığı oyunlarla kısa sürede sağladığı başarısı yatırımcıların ilgisini çekti. Earlybird Venture Capital’in 5 milyon dolarlık yatırımı ve melek yatırımcılarla birlikte şirketin 2011’de aldığı toplam yatırım 11.5 milyon doları buldu.

25 Nisan 2020

Kısa Bi’ Molaya Kısa Bi’ Film: Cineshort

“Sonra? Filmimi yapacağım, ya sonra?” Hasan Celil Tombul’un kısa filmini yaparken defalarca kendine bu soruyu sorması ve artık harekete geçmeye karar vermesiyle birlikte ortaya bir fikir çıktı: Cineshort

25 Nisan 2020

Üç Türk’ün Dünya’ya Açılışı: Crytek’in İlk Yolculuğu

1994 yılında henüz 16 yaşındaki Cevat Yerli Amiga oyunları yayınlayan İngiliz bir firmayla görüşmeye gitti. Oyunun görselleri için abisinin arkadaşlarından birinin Uzak Doğu dövüş antrenmanlarını kaydettikten sonra görüntüleri dijitalleştirdi. Cevat Yerli ilk motion capture’ını yaratmıştı. Teknolojiyi o kadar güncel takip etmek istiyordu ki; 90’ların ortasında eve internet bağlattı. Ancak o internetin aşırı surf sonucu ağır fatura getirmesi ailede şok etkisi yarattı. Tam 1.200 Alman Markı gelen

25 Nisan 2020

Japonya’ya Teknoloji Satan Türk: Hande Çilingir

Henüz üniversite yıllarında sorunları tabandan çözme hedefli olan bir sosyal sorumluluk projesiyle girişimcilik hayatına başladı. BilgiAid adını verdiği bu girişimle Türkiye Genç Girişimciler yarışmasında ‘’Yılın Sosyal Projesi’’ ödülünü kazandı.

Platform hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

info@teknolojiileuretelim.com

Bizi Takip Edin
×