25 Nisan 2020

Türkiye’nin İlk Unicorn Şirketi : Peak Games

Türkiye’nin en önemli oyun firmaları arasında olan Peak Games, Sidar Şahin tarafından 2010 yılında kuruldu.

Peak’in, Facebook’a yaptığı oyunlarla kısa sürede sağladığı başarısı yatırımcıların ilgisini çekti. Earlybird Venture Capital’in 5 milyon dolarlık yatırımı ve melek yatırımcılarla birlikte şirketin 2011’de aldığı toplam yatırım 11.5 milyon doları buldu.

Peak, 2012 yılında okey oyunlarıyla oynanma rekorları kırarak günlük en fazla aktif kullanıcıya ulaşan 10 mobil oyun şirketi arasına girdi.

Peak, kurulduğu günden itibaren kazandığı başarılarla geniş çapta adını duyurmaya başladı. Dünya’nın en büyük oyun firmalarından Zynga’da bu başarıya kayıtsız kalamadı ve 2017 yılında Peak’in kart ve okey oyunları geliştiren bölümünü 100 milyon dolar karşılığında devraldı. Bu yenilikle birlikte Peak, Dünya çapında mobil uygulamalardan en çok gelir elde eden şirketler arasında 37. sıraya adını yazdırdı.

Peak, kart ve okey oyunları bölümünü devrettikten sonra dünya pazarına odaklandığı Toy Blast ve Toon Blast oyunlarıyla yoluna devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Peak’in kart ve okey oyunları bölümünü satın alan Zynga’dan Haziran ayında büyük bir hamle geldi. Dünya oyun devlerinden Zynga, Peak’i 1,8 milyar dolara satın aldı. Böylelikle Peak 1 milyar doları geçen bir start-up için kullanılan ‘unicorn’ tabirini alan ilk Türk şirketi oldu.

Bu anlaşma Peak’in sadece ortaklık yapısını değiştirdi. Yönetiminde ve ekibinde hiçbir değişiklik olmayarak, kendi adı altında faaliyetlerini sürdüren bir Türk markası olmaya devam ediyor.

Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü bu anlaşmayı şu sözlerle değerlendiriyor; “Ülkemiz için büyük önem taşıyan bu imza, Peak’i Türkiye tarihinin en değerli şirketleri arasına yerleştiriyor. Bu anlaşma, güzel insanların bir arada büyük hayallere inandığı zaman her şeyi başarabileceğini somut bir şekilde vurguluyor. Başarının mimarı ise Türkiye'nin dört bir yanından aynı amaç ve değerler etrafında birleşmiş olan, genç ve müthiş heyecanlı ekibimiz. Bu anlaşmanın asıl değeri de işte tam burada yatıyor.”

Merkezi İstanbul’da bulunan Peak’in başarısının arkasındaki gizli kahramanları 100 kişiden oluşan, yaş ortalaması 29 olan genç ve tutkulu ekibi.

“Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz. Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.”

Sidar Şahin
Founder&Ceo-Peak


Paylaş:
Yorumlar

Puanınız

İlginizi Çekebilir
15 Temmuz 2021

Endüstri 4.0’ın Öncülüğünde Dijital İkiz Teknolojisi

İlk olarak NASA’nın danışmanlık görevini üstlenen Dr. Michael Grieves tarafından 2002’de ortaya atılan bir kavram olan Dijital İkiz kavramı, canlı veya cansız bir nesne, ürün, süreç veya kişi gibi fiziksel bir varlığın elektronik bir kopyasıdır. Diğer bir deyişle sanal bir modelidir. Ürünün fiziksel olarak yapılmadan dijital ortamda kopyasının oluşturulmasına dayanan bu teknoloji, Endüstri 4.0 vizyonunun bir yansıması olarak görülebilir.

18 Mayıs 2021

Gizlilik Tabanlı Sözleşmeleri Destekleyen Yepyeni Bir Girişim: ARPA

Blokzincirlerin ortaya çıkışındaki en önemli etkenlerden biri de Smart Contract adı verilen akıllı kontratlardır. Akıllı kontratlar, blokzincir üzerinde iki dijital kimlik sahibinin arasında gerçekleşen anlaşmadır ve o blokzincir üzerinde kayıtlı kalır.

12 Nisan 2021

Her Gün Bir Yudum Kahvenin Yanına Biryudumkitap

Kitap severler için geliştirilen Biryudumkitap uygulaması, kullanıcılarının e-posta kutularına her sabah roman ve hikaye pasajları gönderen bir sosyal girişim projesidir.

Platform hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

info@teknolojiileuretelim.com

Bizi Takip Edin
×